Almyrida

Almyrida

LITT OM ALMYRIDA
Almyrida er en sjarmerende landsby som ligger bare en 30 min kjøretur fra sentrum i Chania by og 40 min fra Chania International flyplass.
Almyrida er en stille, rolig og familievennlig fiskelandsby med en fantastisk sandstrand som har år etter år fått EU’s blå flagg for rent vann. Den ene delen av stranden er langgrunn og stille og ypperlig for små barn. Resten av stranden er mindre langgrunn og passer for større barn og voksne, og like fantastisk.

Almyrida har ca 150 fastboende. Hoveddelen av befolkningen bor i de små landsbyene rundt Almyrida og Plaka. Befolkningen lever bl.a av olivenproduksjon og husdyrhold, som geiter og det er ikke uvanlig å møte på en flokk med geiter.

Almyrida kan by på mange små tavernas, cafeer og bakeri som ligger ved sjøen. Almyrida har også alle slags type butikker hvor dere kan kjøpe kjøtt hos slakteren, fisk hos fiskeren, dagligvarer, grønnsaker og annet nyttig og unyttig til en avslappende ferie. Alle butikker og restauranter har åpent til sent på kvelden i sesongen.
Almyrida har noen vannsportsaktiviteter på stranden som bl.a kajakkpadling og vindsurfing. Du kan leie privat båt med kaptein eller bli med på en guidet tur til grotter med fantastisk sjø. Du kan leie både bil, motorsykkel og scooter for å utforske de små greske landsbyene rundt Almyrida.

Kalyves ligger 4 km fra Almyrida. En kort kjøretur eller gå langs stier ved sjøen og små høydedrag.

Kalyves er en levende landsby med det meste av butikker. Smale trange gater som er så typisk for Kreta. En nydelig sandstrand og fine restauranter.
Midt i gaten dukker det opp en restaurant. Kjempehyggelig å sitte og følge med på folkelivet.

Fascinerende strømnett.

Gresk bebyggelse i Kalives.